Aktiviteter

 

Kvindernes kampdag med markeret ved deltagelse i forskellige foredrag.

Januar 2024 fejrede vi klubbens  73 års fødselsdag. Vi fik ny præsident, Lise-Lotte, som her får overrakt sin kæde og blomster af afgående præsident, Susanne. Over det ses det nyoptagne medlem, Marianne og Charlotte, der fejrede 25 års jubilæum .Forinden et spændende foredrag af Arne Stevns om Ukraine.

SI Hillerød arrangerede et foredrag 2.dec.2023 på biblioteket i Hillerød.

Den årlige indsamling ved Ullerød Brugs til Kvindekrisecentret. 25.nov. 2023.

Fra vores brilleprojekt 2023, som blev støttet af flere klubber på L&R mødet. Vi har indtil nu afleveret ca. 1400 briller til Brillestedet og Syn for Sagen.

 

Stemningsbillede fra augustmødet 2023 i Over Dråby.

Sommerudflugt 2023 til Nivaagaard

 

11! ud af 16 medlemmer fra SI Hillerød deltog i det første distrikt 3 møde i Ringsted 30.april2023. Ca. 100 soroptimister deltog. Spændende at møde Mette Yde fra Dannestiftelsen og SIDK-præsident Ida Gormsen.

 

17. april 2023 .                 Soma Mayel, jurist og politiker, fortalte livligt, ærligt og inspirerende om sit liv og opvækst og – genvordigheder ved at være både dansk og afghansk statsborger og politiker i Danmark til fællesmøde i SI Hillerød for SI Gribskov, SI Holbæk og SI Birkerød. Også tak for medbragte, brugte briller fra de deltagende klubber til vores brilleprojekt i samarbejde med Brillestedet i Hillerød.

 

Sunyee Shin fortalte levende og spændende om Sydkorea og mødet mellem de to kulturer. Sunyee Shin er kulturmedarbejder ved Nødebo Kirke.Et hyggeligt og sjovt julemøde 2022 med julemad og ris a la mande med mandelgave,-både generalforsamling, alm. møde med egoforedrag, julesange, pakkeleg og pakkeauktion, hvor mange havde doneret forskellige sager. Det indbragte 945 kr. til pengekassen.

Lørdag d. 3.december 2022 gik SI Hillerød på gaden sammen med mange andre klubber i landet for at gøre opmærksom på vold mod kvinder. Vi uddelte ca.200 flyers og talte med rigtigt mange mennesker. Igen i år også med kvinder som selv- eller havde familie eller venner, der havde været udsat for vold. Vi uddelte mandariner og orange, hjemmelavede slikkepinde og orange balloner.

Lørdag før 1. søndag i advent 2022 indsamlede SI Hillerød traditionen tro igen ind til Krisecentret i Hillerød.  Vi stod foran og inde i den nyombyggede, Ullerød Superbrugs. Kunderne var glade, gavmilde givere.  De fik en ønskeseddel i hånden og kunne købe ind sammen med egne varer. Både kvinder, mænd og børn lagde varer i vores indkøbsvogne. 35 poser blev kørt til krisecentret, hvor børn og deres mødre blev glade og taknemmelige modtagere af alle donationerne. Tak til kunderne i Superbrugsen.

Oktober 2022. Besøg af Aase Bonde, en ildsjæl, som i 2010 efter et besøg i Burkina Faso fik oprettet en organisation med hjælp til selvhjælp og indsamlet udstyr til skolebygning, sygehus, er i gang med vandboring, vævning og køkkenhaver i fantastisk samarbejde med indbyggerne. Aase er nu 79 og har de sidste par år kørt rundt på motorcykel for at samle penge ind til projektet.  Samme aften blev nyt medlem fra Ribe, LiseLotte,  optaget i vores klub.

En fin aften i september 2022, hvor Anne Egelund fra Ubumi fortalte og viste billeder fra fængslerne i Zambia, hvor Ubumi gør en forskel.

Sommerudflugt juni 2022 m. familie og venner til “Rusland” med Tegners skulpturer. Vi hørte om Fugleværnsfonden og blev guidet en tur i området, hvor vi hørte om fugleprojektet, fik sandwich under tag i en ordentlig regnbyge, men solen kom til rundturen, hvorefter vi fik kaffe og muffins  efterfølgende, og mødet blev afholdt som vanligt. Vi fik solgt for 600kr. Ubumitasker. Beløbet straks doneret til UBUMI.

Soroptimisterne deltog i Foreningernes Dag i Espergærde den 28. maj, hvor vi havde en informationsstand og uddelte brochurer og fortalte om vores projekter til de interesserede besøgende.

Februarmødet med spændende indlæg om livet som kvinde i job i Dubai. Da vi p.g.a. corona måtte aflyse fødselsdagsfesten i januar, havde Dorthe lagt en gul rose med gul og blå sløjfe og lille fint bordkort til hver.

Julehygge 2021. 12 personer fik julemad ved festligt pyntet bord , afholdt møde og legede pakkeleg, holdt auktion og quizzede med spørgsmål fra de 12 verdensmål. Hyggelig aften, der indbragte 850kr til klubkassen..

Vores traditionelle juleindsamling 1. lørdag i december, foregik 2021 ved Lynge Brugs. 6 soroptimister deltog. Flinke kunder donerede 2 bilers bagagerum fulde med varer + en hel kasse med diverse spil. Det hele blev afleveret efterfølgende på kvindekrisecentret i Hillerød.

SI Hillerød deltog i “Orange dage” 27/11-2021. På Torvet i Hillerød uddelte vi balloner, hjemmelavede orange, cellofanindpakkede slikpinde sammen med en flyer, der omhandlede vold mod kvinder. Vi talte med mange forbipasserende, også om soroptimisters arbejde og klubliv. Flere af de kvinder, vi talte med, havde personligt kendskab til vold i forholdet.

SI Hillerød donerede i forbindelse med klubbens 70 års jubilæum 2021 3.500kr. til to unge kvinder hver til etablering og videreuddannelse fra “Danners Børn” i Jægerspris. Den ene har investeret i farver og papir, og sendte os billeder som eksempel på sin kunnen. Den anden har købt møbler til sit nye hjem.

Oktober 2021 fik vi ny præsident. Susanna K. overtog posten fra Birgitte Ø. Samme aften havde vi et aktuelt indlæg af Marc Krabbe om TUBA, der med succes yder støtte på forskellig vis til unge mellem 14 og 35 år,- børn af alkoholiserede forældre. Desværre er der en del ventetid i mange kommuner!.

Spændende, oplysende oplæg 13/9 2021 til det videre arbejde i klubben omkring vold mod kvinder – og vejen ud derfra.

Uddeling af” Verdens Bedste Nyheder” fredag morgen 10/9-2021 på Allerød Station.

En hyggelig kammeratskabseftermiddag august 2021. Lidt soroptimistalvor og hygge og boulespil.

Junisommerafslutningsmøde !

Maj 2021: Endelig kunne vi fejre klubbens fødselsdag, Ellens 50års jubilæum og udnævnelse til klubæresmedlem! Susannas 10års jubilæum og Birgittes 80års fødselsdag. Skålede i bobler og fortsatte mødet. Dejligt at se næsten alle samlet igen!

Aprilmødet 2021 blev afholdt som hyggeligt møde i Slotshaven

Julemødet blev konverteret til en guidet tur i Barokhaven i Hillerød. Det var regnvejr og koldt, men humøret hos de
fremmødte var højt. Kaffen blev indtaget efterfølgende under Havehusets solskærm ved borde – i behørig afstand.

5.december 2020. For 7. år i træk indsamling efter Kvindekrisecentrets kvinder og børns ønsker af brugsvarer.
Coronamasker og visirer ingen hindring. Mange glade givere, både mænd og kvinder kom med bidrag.

Sommermøde 2020 i coronaens tegn m. afspritning, afstand og i fri luft.

Klubbens 69 års fødselsdag, 4 jubilarer: 10-20-30-50år som soroptimister og 7 runde fødselsdage blev fejret på januarmødet 2020

Julemødet i Lynge præstegård 2019

Indsamling til kvindekrisecentrene i Hillerød og Helsingør december 2019

Vinnie Thomassen overdrager præsidentkæden til Birgitte Ødegaard i oktober 2019

Rolf Wergeland fortæller om sit skoleprojekt for piger i Nepal. Vi beslutter at støtte det som klubprojekt.

Udflugt i august med mænd til Nyruphus, hvor vi hører om stedet.

Klubbens fødselsdag og jubilarer fejres

Sommerudflugt til vores egetræ i Slotsparken i Hillerød. efterfølgende cafébesøg.

decemberindsamling til Kvindekrisecentrene i Helsingør og Hillerød

Foredrag om masaipiger, som hjælpes af foreningen Nenkasche til skolegang i stedet for tidligt giftermål og omskæring. Støttet med 1000 kr.

Kulturnatten i Hillerød 21. september 2018. Tomatsuppesalg for skolemad i Burkina Faso. En meget kold aften. Indtægt: 1800kr.