Studiestøtte til ung georgisk kvinde

I Georgien bor mange internt fordrevne flygtninge fra Sydossetien, som officielt er en del af Georgien, men Georgien ikke har statsligt styre over. Sydossetien blev i 1991 annekteret af Rusland. Området er anerkendt som en del af Georgien af alle lande undtagen Rusland, Nicaragua, Venezuela, Nauru og Syrien, som har erklærer Sydossetien for en selvstændig stat.

Georgiens Venner i Danmark støtter nogle unge mennesker fra Georgien i at få en uddannelse, hvad de færreste ellers har råd til. Uden en uddannelse har kvinder kun få jobmuligheder i Georgien. For at kunne betale for uddannelse, må de unges forældre ofte låne penge af familie, venner, eller banker med højre renter. Studerende selv må ofte holde orlov fra studiet for at tjene penge til at tilbagebetale det lånte.

I samarbejde med Georgiens venner i Danmark støtter SI Grindsted-Billund en ung kvinde, Mariam, fra en flygtningelejr i Saguramo, Georgien. Her er tale om direkte betaling af en del af regningen til universitetet, som er den største udgift ift. Mariams uddannelse. Desuden er det støtte til indkøb af lærebøger m.v. Mariam er 20 år og i gang med en bachelor i Agronomi i Tbilisi og vil gerne fortsætte med biologi. Mariam har haft gode oplevelser på studenterjobs i laboratorier tilknyttet hendes universitet. Fornylig har hun været frivillig på et Corona Response-center, hvor hun alligevel endte med at få løn i form af bonus for hendes gode indsats.

Hendes forældre har haft svært ved at betale udgiften til hendes studie til universitetet. Med vores hjælp kan Mariam gennemføre sin uddannelse og have flere muligheder, både imens hun læser, men også i hendes videre karriere. Dermed kan hun som kvinde være mindre afhængig af sine forældre samt hendes forlovedes familie.