Center for Voldtægtsofre

03/10 - 2016
Kategorier: nyheder

På vores klubmøde, den 8. januar, havde vi besøg af Overlæge Ulla Bonde van Zwol. Ulla er Speciallæge i gynækologi og obstetrik på Odense Universitets Hospital. Derudover er hun ansat en dag om ugen som Overlæge på Center for Voldtægtsofre i Odense. Ulla er også initiativtager til national arbejdsgruppe for centre for voldtægtsofre.

Ulla Bonde van Zwol fortalte om sit arbejde på Center for Voldtægtsofre i Odense – bl.a. om hvordan centeret er organiseret og hvilke muligheder for hjælp, centeret kan tilbyde voldtægtsofrene. Man kan komme i kontakt med centeret på flere måder, f.eks. via Region Syddanmarks hjemmeside – https://www.regionsyddanmark.dk/wm374185 –  og via Facebook – https://www.facebook.com/Center-for-Voldt%C3%A6gtsofre-OUH-836630213075481/.

Ulla Bonde van Zwol gjorde også klart, at økonomien er meget stram, og at med de få ansatte, ikke er i stand til at hjælpe ofrene så meget, som kunne være ønskeligt. Ullas egen ansættelse på en dag om ugen rækker ikke til, så hun håber på, at der vil tilflyde Centeret flere midler.

Ulla gav os et tankevækkende oplæg, hvor hun også fortalte, at, jfr. Center for Voldtægtsofre i Odense, ca. 10% af voldtægter er såkaldte overfaldsvoldtægter, hvor gerningsmanden og offeret slet ikke kender hinanden. I 86% af tilfældene kender gerningsmand og offer hinanden, heraf har 52% kendt hinanden mere end 24 timer.

Tusind tak til Overlæge Ulla Bonde van Zwol for et interessant og tankevækkende oplæg, og mange tak for dit store engagement i at hjælpe voldtægtsofre på bedst mulig måde.