Sundhedsklinikken i Reden-Ålborg er en realitet, skyldes bl.a. en donation fra Soroptimist International Danmark

Reden slår dørene op til en helt ny sundhedsklinik, der skal hjælpe og rådgive især udenlandske kvinder, der arbejder i prostitution og ikke har adgang til det danske sundhedsvæsen.

- Det handler om at fremme den generelle sundhed hos kvinderne om mindske smittefaren af seksuelt overførte sygdomme, siger Jeanette Dam Kaastrup.

Hun er daglig leder af Reden, der er en del af KFUKs Sociale Arbejde og et ikke-offentligt tilbud om hjælp og vejledning til mænd og kvinder der enten er i prostitution eller har mén eller skader efter et liv i miljøet.
Gratis test for sygdomme
- Der findes udenlandske kvinder i prostitution, som ikke er kommet hertil på lovlig vis. Og de har blandt andet det problem, at de ikke har adgang til det danske sundhedssystem, da de ikke har det gule sygesikringsbevis, siger Jeanette Dam Kaastrup.

Det betyder, at kvinderne kan gå rundt i uvished om seksuelt overførte sygdomme, graviditet eller skader som følge af prostitution.

- De kan have brug for at komme til lægen eller blot snakke om prævention og seksuel sundhed. Her er kvinderne anonyme, og de kan gratis blive testet.
Klinik er åben hver torsdag
Syv frivillige læger er tilknyttet sundhedstilbuddet, de kan blandt andet udskrive receptpligtig medicin og p-piller samt visitere til akut undersøgelse og akut behandling på sygehuset.

Sundhedsklinikken åbner i dag, torsdag 5. november 2015. Fast åbningstid er også fremover torsdage fra klokken 17 til 20.

Adressen er hos Reden i Danmarksgade i Aalborg.