5. SI Addis Ababa Skoleprojekt

Formålet med projektet er at sikre 65 ubemidlede piger i Addis Ababa skolegang.
Pigerne får sponsoreret skolepenge, skoleuniformer, skolebøger og andre undervisningsmaterialer af SI Danmark.
Si Danmark sælger Gavebreve og Jubilæumssmykket til fordel for projektet.

Projektperiode 2013 - 2022 . Årligt finansieringsbehov ca. kr. 20.000

Samarbejdet mellem Danmarksunionens Mentor/Twinning partner SI Addis Ababa og SI Danmark er udvidet med et skoleprojekt der støtter unge piger, som ellers ville være i fare for at droppe ud af skolen.

august 2015

Det er en glæde at kunne bringe godt ny om vort skoleprojekt under Danmarksunionen.
Projekter er fortsat at støtte 60 mindrebemidlede piger i Addis Ababa til at fortsat at kunne komme i skole, vi støtter med uniformer, skoletasker, skolebøger m.m. TAK til jer der har støttet.
Også i skoleåret 2014-2015 har alle de 60 piger fordelt på flere skole klaret sig godt og kan nu rykke et klassetrin op. Pigerne er i alderen 6-17 år, Semesteret 2015-2016 starter midt september og Unionen har sendt 2.500 Euro hertil. Vi får detaljeret rapport og regnskab fra SI Addis Ababa som er ansvarlige for projektet i Etiopien, ligeledes får vi jævnligt herlige billeder af pigerne, nogle af dem ser I her.
Etiopien er et fattigt land, der er korruption og svære vilkår, derfor er det godt - og betryggende for os danske Soroptimister, at vores Mentorpartner står som garanter for projektet.
Dette skoleprojekt kan ikke fungere uden hjælp fra de danske Soroptimister - derfor beder jeg jer endnu engang om at støtte projektet, ved donationer, ved køb af Gavebreve eller Jubilæumssmykket. Huske Gavebrevene kan fås til lige det beløb I ønsker.
Jeg kommer gerne i jeres klub og fortæller om projektet hvor jeg viser et billedshow om skolerne og Soroptimisternes arbejde. Jeg kan også besvare spørgsmål via email: lisbeth.hass@privat.dk eller telefon.
Hav en rigtig god ny sæson
varme hilsner fra projektansvarlig Lisbeth Hass, SI Esbjerg
Etiopien kontaktperson
Lisbeth.hass@privat.dk

Vi modtager med glæde donationer til projektet på reg nr. 2600     konto nr. 8895872149

 

 

Støt videreuddannelse af piger i Addis Ababa, Etiopien og Unionen kvitterer med jubilæums smykker

Forretningsudvalget 2010-12 sætter nu fokus på videreuddannelse af piger i Addis Ababa og Unionspræsident Karen-Lisbeth Jacobsen og hele det nuværende forretningsudvalg støtter initiativet.
Med det igangHærende projekt støtter vi 60 piger i alderen 6-18 år med midler til køb af skoleuniformer, skoletasker, skolebøger og lignende. Flere af pigerne går nu på 9. til 11. klassetrin.l

Og nu er vi klar til mere!
Vi vil, i samarbejde med SI Addis Ababa støtte så mange piger som muligt til videreuddannelse således, at de kan fortsætte på highschool, college eller anden ungdomsuddannelse.

Det vil kræve fornyet indsats.
Vi opfordrer derfor klubberne til at støtte dette Unionsprojekt .
Med en donation på eks. kr. 1.000,00 vil hele beløbet ubeskåret gå til videreuddannelse af piger i Addis Ababa, og Unionen vil kvittere med 4 stk. jubilæumssmykker.
Klubberne kan anvende smykkerne som gave til nye medlemmer, jubilæer, venskabsklubber m.v.
Med dette tiltag efterkommer vi samtidig flere punkter fra den afsluttende erklæring på SIE kongressen i Firenze, hvor vi som Soroptimister forpligter os til at uddanne, styrke og gøre det muligt for kvinder og piger at nå deres fulde potentiale.
Det er vort ønske og håb, at alle danske klubber vil støtte initiativet og derved give piger i Addis Ababa mulighed for en videregående uddannelse
Læs mere om Skoleprojektet på www.soroptimist-danmark.dk
Unionens konto for donationer til skoleprojektet er: registreringsnr. 2600 konto nr. 8895 872 149

Mange Soroptimist hilsner
Danmarksunionens forretningsudvalg 2010-12, Hjørdis SI Ribe, Maj-Britt SI Esbjerg Freja,  Joan SI Varde, Ruth SI Tønder, Lisbeth SI Esbjerg