Verdens Bedste Nyheder

 Soroptimisterne går med i “Verdens Bedste Nyheder”

Det er et faktum, at soroptimisterne i de senere år er blevet den forening, som ud over landet har været mest aktiv med at arrangere
morgenevents den anden fredag i september for at gøre opmærksom på  “Verdens Bedste Nyheder”!
Det har FU nu taget konsekvensen af og på opfordring fra RPD-gruppen er vi gået med som organisation i initiativet “Verdens Bedste Nyheder”.

Det stemmer fortrintligt med soroptimisternes forpligtelser at arbejde sammen med Verdens Bedste Nyheder ved at oplyse om FN’s 2015 mål, formidle fakta om de konkrete fremskridt  - om at vi faktisk er godt på vej til at opfylde målene.

VBN er et initiativ under FN & Danida, mere end 100 danske udviklingsorganisationer og desuden flere end 100 virksomhedspartnere.
Ideen er at bruge konstruktiv journalistik til at skrive nyheder, analyser og historier fra udviklingslandene på de digitale medier, i Metro expres og engang om året i en trykt avis, der uddeles ved en morgenevent over hele landet den anden fredag i september hvert år, således bliver det i 2015  den anden fredag i september.  

Som sagt er der mange soroptimistklubber, der i forvejen koordinerer lokale årlige morgenevents den anden fredag i september – måske er der flere, der fremover bliver interesserede i at være med? Vi vil nu som medlemmer også kunne være med til at skrive gode nyheder fra udviklingslandene til VBN-avisen,  hjemmeside og digitale medier. Og omvendt får vi som organisation mulighed for at bruge de online materialer fra Verdens Bedste Nyheder på vores egen hjemmeside og andre online kanaler – sådan kan vi vise omverdenen, at vi er en del af et stærkt samarbejde.

Perspektiverne for initiativet fremover vil vise sig i takt med, at der i løbet af 2015, som allerede er udråbt til “Verdens vigtigste år”, bliver udarbejdet nye mål for bekæmpelse af ulighed og fattigdom – formentlig frem mod 2030. Så vil det vise sig, om der kan opnås en ny Danida bevilling, om firmaerne vil forblive en del af samarbejdet, om initiativet enten må lukkes ned eller måske blive endnu bedre.

Læs mere om Verdens Bedste Nyheder her:https://verdensbedstenyheder.dk