2016 - Moving the World

Danmarksunionens “Moving the World-projekt”:
Vandtanke til 2 skoler i Burkina Faso
- omtalt I seneste SIE Programme and Advocacy News

Byen Dori ligger i Sahel regionen – i det nordlige Burkina Faso. I april 2016 kunne SIE Ougadougou Princesse Yennenga sikre installationen af 4 vandtanke og 4 containere til håndvask i 2 skoler. Det skete med støtte fra SIE Danmarksunionen. Denne donation til en værdi af € 4.000,- var en del at støtten til skolebespisnings-programmet under World Food Program (WPF).

Ved indvielsen af anlæggene sagde Ms. Nianogo fra soroptimisterne, at vandtankene skal forbedre leve- og studieforhold for skolernes elever, hvis unddannelse er bedre sikret, hvis de er sunde og spiser godt.
Vandtankene leverer rent drikkevand til de studerende, der hermed undgår diarré. Containerne til håndvask muliggør at børnene kan vaske deres hænder før og efter spisning og således undgå sygdomme, forårsaget af bakterier. Formålet er at motivere børnene og undgå sygedage ved fremover at sikre dem adgang til rent drikkevand.
Lærere og studerende på støtteprogrammets to skoler blev indført i fordelene ved udstyret og oplært i hygiejne og sanitære forhold, så de forstod den rette brug af udstyret.
Skoleleder, Hamadja Dori, Awa Maiga, takkede efterfølgende soroptimisterne for deres indsats og opmuntrede til at fortsætte det gode arbejde. Hun understregede, at gaven i høj grad ville fremme hygiejne og sanitære forhold i skolerne.

Efter installationen sagde en glad mor ”Når I underviser skolebørn i hygiejne, underviser I samtidig forældrene og hele samfundet!”

Læs mere i SIE Programme & Advocacy News 04/2017, side 5:
SIE Ougadougou Princesse Yennenga og SIE Danmarksunionen.